Vertaislaina on lainasopimus ihmisten välillä

Vertaislaina on laina vertaisiltasi

Vertaislainaus tunnetaan maailmalla termillä peer-to-peer (P2P) lending ja se on yksi joukkorahoituksen monista muodoista, jossa rahan lainaaminen mahdollistetaan helposti ja joustavasti nykyaikaisia välineitä käyttäen yksityishenkilöiden välillä. Ideana vertaislainaus on vanhin lainamuoto, jossa raha lainataan toiselta ihmiseltä ja sovitaan keskenään ehdoista. Vertaislaina on siis kahden yksityishenkilön välinen kauppa. Sekä lainanhakija että lainanantaja eli sijoittaja päättävät, millä ehdoin he ovat valmiita lainaamaan ja tästä muodostuu lainalle hinta.

Vertaislaina Fellow Financen verkkopalvelusta

Fellow Financella vertaislainaaminen tehdään verkkopalvelun välityksellä, jolloin lainaamiseen saadaan nykyaikainen ja joustava sekä läpinäkyvä tapa lainaehtojen sopimiseen. Lainan ottaminen yksityishenkilöiltä ei silti eroa käytännössä muista lain​avaihtoehdoista. Samalla tavalla lainahakemus täytetään ja mikäli laina hyväksytään, saa lainanottaja koko summan kerralla nostettavaksi, vaikka sillä on monta rahoittajaa. Lainaajan ei siis tarvitse erikseen kahlata läpi tarjouksia, vaan näytämme hakijalle yhden kootun edullisimman lainatarjouksen, jossa on käytännössä monia sijoittajia. Lainanottajan ja lainaajan ei tarvitse erikseen sopia lainanehdoista, vaan tämä tapahtuu automaattisesti Fellow Financen kautta lainanottajan hyväksyttyä lainaehdot ja taas lainaajan sijoittamalla kyseiseen lainaan. Siten siis vertaislainaus on hakijalle yhtä yksinkertainen vaihtoehto, kuin ottaa laina pankista. Se saadaa yhdestä lähteestä ja sitä maksetaan tasaisesti takaisin yhdelle tilille ja kaikki lainaan liittyvät asiat hoidetaan Fellow Financen kanssa.

Koron muodostuminen vertaislainassa

Vertaislainaamisessa käytetään aina huutokauppaperiaatetta, eli ainoastaan rahoittajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla hyväksytään. Näin lainanhakijalle pystytään tarjoamaan aina halvin mahdollinen saatavilla oleva rahoitusvaihtoehto. Tämä toimii myös käänteisesti ajatellen eli mitä maksukykyisempi lainanhakija, sen parempia lainatarjouksia hänen on mahdollista lainanantajilta saada. Siksi kannattaa täyttää kaikki maksukykyä parantavat tiedot huolellisesti, jotta sijoittajat saavat mahdollisimman hyvän kuvan maksukyvystäsi. Fellow Finance ei tietenkään näytä lainanhakijoiden tai sijoittajien henkilökohtaisia tietoja, vaan yksityisyys säilyy ja on turvattu sekä hakijalle että lainanantajalle.

Hae lainaa

vertaislainaa

Vertaislaina on kasvava joukkorahoitusmuoto

Vertaislainaus on kasvanut joukkorahoituksen mukana viimeisten kolmen vuoden aikana merkittävästi ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti tunnettu ja joustava rahoituksen muoto. Mediassa paljon käytetty pikavippi-ilmaisu muille kuin pankkilainoille on vertaislainan myötä saanut aidon pankkimaisen vaihtoehdon. Tämä on edullisempi ja joustavampi lainamuoto lainanhakijalle pikaluottoihin ja luottolimiitteihin verrattuna. Palvelumme toimii ilman piilokuluja ja tarjoaa lainanhakijalle riittävän takaisinmaksuajan asiakkaan ehdoilla ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainantarjoajia ja lainanhakijoita on monenlaisia ja meillä on erilaisia tarpeita ja maksuvalmiuksia. Siksi  lainavertailu kannattaa aina ja auttaa vertaamaan eri luottomuotoja ja valitsemaan juuri sinulle sopivan muodon. Lainan tarkoitus on kuitenkin antaa lisärahoitusta silloin, kun sitä tarvitsee kaatamatta kuitenkaan ihmisen koko taloutta.  Muistathan siis aina verrata ennen kuin lainaat!