Fellow Financen uutisarkisto

Palvelemme kaikissa vertaislainaamiseen, joukkorahoitukseen, lainan hakemiseen ja lainoihin sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissänne.

Kaikki tiedotteemme ovat saatavilla verkkosivuiltamme. Valokuvat johtoryhmästä ja hallituksesta löydät Yritys-sivultamme.

Ota yhteyttä

Parhaiten tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu(at)fellowfinance.fi tai ottamalla yhteyttä toimitusjohtaja Jouni Hintikkaan, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi.

Mitäpä jos ryhtyisit pankkiiriksi

12.01.2018 15:56

Miltä kuulostaisi ryhtyä pankkiiriksi pankin paikalle vuonna 2018? Markkinapaikallamme pääset yksityishenkilöiden vertaislainojen ja yritysten joukkorahoituslainojen sijoittamisella kiinni sijoitusmuotoon, joka on aiemmin ollut pankkien yksinoikeus. Tämä on nyt mahdollista digitalisaation mahdollistaman liiketoimintamallimme avulla. Olemme luoneet turvallisen ja kustannustehokkaan markkinapaikan, jossa lainanantajat ja lainanottajat tapaavat toisensa ilman perinteisiä välikäsiä.

Tiesitkö, että olet jo tällä hetkellä sijoittajana yksityishenkilöiden ja yritysten lainoissa, jos sinulla on pankkitili? Pankkitalletuksen tekijä mahdollistaa pankin liiketoiminnan, koska pankki lainaa sinulta lainaamansa rahat eteenpäin antaen sinulle vain pienen osuuden rahasi tuotosta, ts. talletuskoron ollessa pienempi kuin pankin saama lainakorko. Pankkitilillä paljon rahaa lepuuttava on käytännössä delegoinut pankille tehtäväksi miettiä, miten ja kenelle rahaa kannattaa lainata sekä millä hinnalla.

Miksi lainata rahaa enää nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse suoraan korkeammalla korolla? Palvelussamme pankki tippuu säästäjän ja lainanhakijan välistä pois, jolloin säästäjä voi valita itse, kenelle ja millä korolla haluaa rahojaan lainata. Samaan tapaan kuin pankki, niin sijoittajankin kannattaa hajauttaa sijoituksensa mahdollisimman moneen lainaan. Näin sijoittaja minimoi helpoiten luottotappioriskiä yksittäisestä velallisesta. Suosittelemme sijoittamaan vähintään 100 lainaan yhden lainamarkkinan sisällä.

Rekisteröidy

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelumme markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia.

Miksi Fellow Finance?

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 200 miljoonalla eurolla yli 280 000 lainanhakijalle yli 6 100 sijoittajalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalo Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolle on ainoana suomalaisena joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluna myönnetty maksulaitoksen toimilupa Finanssivalvonnalta.

  1. Korkeaa korkotuottoa
  2. Lainasalkun hajautusmahdollisuus
  3. Rajattu riski
  4. Edullista sijoittamista
  5. Uusi hajautusmuoto
  6. Jälkimarkkinalla likviditeettiä

Korkeaa korkotuottoa

Sijoittajamme ovat saaneet tasaista ja korkeaa keskimäärin 10 % vuotuista tuottoa koko 4 vuoden toimintamme aikana.

Lainasalkun hajauttaminen

Fellow Finance on Euroopan ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta sijoittaja pystyy sijoittamaan vertaislainoihin ja yrityslainoihin hyödyntäen samaa tuttua verkkopalvelua sijoittamisessa. Palvelussamme voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin, 14-90 päivän, myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa. Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden lainasalkun maantieteelliseen ja ajalliseen hajautukseen verrattuna muihin suomalaisiin joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluihin.

Rajattu riski

Suomalaisissa ja puolalaisissa vertaislainoissa sijoittajan luottotappioriski on tällä hetkellä rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Esimerkiksi jos sijoitat suomalaiseen vertaislainaan 100€ ja laina realisoituu, perintäyhtiö ostaa lainan sinulta 70€. Suomalaisilla kuluttajilla on myös mahdollisuus ottaa lainallensa AXA:n lainaturvavakuutus työttömyyden, pitkäaikaisen sairasloman ja kuoleman varalle. Yrityslainat taas sisältävät vähintään yrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen.

Edullista sijoittamista

Palvelumme on kuluton markkinapaikka lainahakemuksiin sijoittavalle - ei avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja. Vain jälkimarkkinamyynnissä palkkio on 1% myydyn lainan pääomasta.

Uusi hajautusmuoto

Lainojen tuotto ei korreloi merkittävästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten vertaislainat ja yrityslainat ovat oiva lisä omien varojen hoitoon sekä hajauttamiseen.

Jälkimarkkinalla likviditeettiä

Vertais- ja joukkorahoituslainat ovat pääsääntöisesti kuukausittain lyhennettäviä lainoja, joista sijoittaja saa tasaisesti kassavirtaa lyhennysten ja korkotuottojen muodossa. Sijoittajan on mahdollista myös ostaa tai myydä lainoja jälkimarkkinapaikalla. Tämä mahdollisuus parantaa lainasalkun likviditeettiä ja tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden tarvittaessa myydä lainasalkkuaan muille palvelun käyttäjille.

Kuinka se toimii?

1. Rekisteröidyt palveluumme ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Tämän helpottamiseksi olemme riskiluokitelleen lainanhakijat 5 eri riskiluokkaan, jossa tähtien määrä kertoo matalammasta luottoriskistä. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata allokaattorin, joka hakee sinulle sijoituskriteereihisi sopivia lainoja sijoituskohteiksi.

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä sijoitustilillesi. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi edistyksellisellä jälkimarkkinallamme. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

Rekisteröidy

Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiisi sähköpostilla osoitteessa: asiakaspalvelu@fellowfinance.fi ja puhelinnumerossa 0203 80101 arkisin kello 9.00 - 17.00. ​Olet myös aina tervetullut käymään toimistollamme keskustelemaan kanssamme sijoittamisesta palvelussamme.

Ps: Tulemme julkaisemaan sarjan sijoitusblogeja koko kevään ajan aina juhannukseen asti. Seuraavaksi pohdimme yleisimpiä ennakkoluuloja vertais- ja yrityslainoja kohtaan. Testaa palveluamme ja pysy kanavalla niin saat huomattavan tietopankin itsellesi juhannukseen mennessä tästä tarjoamastamme sijoitusmuodosta. Tuottoisaa sijoitusvuotta 2018.