Fellow Financen uutisarkisto

Palvelemme kaikissa vertaislainaamiseen, joukkorahoitukseen, lainan hakemiseen ja lainoihin sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissänne.

Kaikki tiedotteemme ovat saatavilla verkkosivuiltamme. Valokuvat johtoryhmästä ja hallituksesta löydät Yritys-sivultamme.

Ota yhteyttä

Parhaiten tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu(at)fellowfinance.fi tai ottamalla yhteyttä toimitusjohtaja Jouni Hintikkaan, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi.

Lainamarkkinat esittelyssä

23.02.2018 09:25

Yhtenä palvelumme tavoitteena on tarjota sijoittajillemme ainutlaatuinen mahdollisuus hajauttaa lainasalkkunsa helposti useille markkinoille ja erilaista luottoriskiä sisältäviin lainoihin. Tämä mahdollistaa tehokkaimman tavan luottotappioriskin minimointiin ja toisaalta parhaaseen tuottoon. Lainasalkun voi hajauttaa tällä hetkellä suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin kuluttajalainoihin sekä kotimaisten yritysten yrityslainoihin ja myyntisaamisiin laskurahoituksen muodossa. Fellow Finance on ainoa joukkorahoituspalvelu Euroopassa, jonka kautta voit sijoittaa kuluttaja- ja yrityslainoihin samalla tutulla verkkoalustalla. Tarjolla on:

  1. Suomen kuluttajalainamarkkinat
  2. Suomen yrityslainamarkkinat
  3. Suomen laskurahoitusmarkkinat
  4. Puolan kuluttajalainamarkkinat
  5. Saksan kuluttajalainamarkkinat

Suomen kuluttajamarkkinat

Suomalaiset kuluttajalainat ovat pääomaltaan enintään 15.000 euron vakuudettomia lainoja suomalaisille kotitalouksille. Laina-aika on 2-10 vuotta ja korkoa sekä pääoman lyhennystä maksetaan sijoittajalle takaisin kuukausittain (tasaerä). Vuosikorko vaihtelee 5-21% välillä.

Keskimääräinen lainansaaja on noin 45-vuotias parisuhteessa elävä palkansaaja, jonka bruttotulot ovat 2000 - 3000€ kuukaudessa. Viime vuonna markkinapaikalle hyväksytyillä lainanhakijoille lähes 40%:lla on asuntolaina myös pankista ja lähes 30%:lla palkansaajista on yli 10 vuoden työura saman työnantajan palveluksessa. Yleisimmät käyttötarkoitukset lainoille ovat lainojen yhdistäminen, remontoiminen, autoilu ja yleiset elämisen menot.

Mikäli lainansaaja jättää lainansa kokonaan maksamatta, laina myydään automaattisesti perintäyhtiölle noin 90 päivää maksamattoman maksuerän eräpäivästä lukien. Tällä hetkellä perintäyhtiö maksaa sijoittajalle 70% lainan avoinna olevasta pääomasta. Eli jos sijoitat esimerkiksi lainaan 100€ ja laina jäisi maksamatta, saat lainasta 70€ tällä hetkellä perintäyhtiöltä takaisin. Lisäksi lainansaajille tarjotaan yhteistyössä maailman suurimman vakuutusyhtiön AXA:n kanssa lainaturvavakuutus työttömyyden, pitkäaikaisen sairausloman ja kuoleman varalle tuoden lisäturvaa takaisinmaksuun.

Erityispiirre: Luottotappioriski on rajattu 30%:iin maksamattoman lainan pääomasta

Kuluttajalainamarkkinat

Luottokelpoiset lainanhakijat jaetaan viiteen eri luottoluokkaan (1-5 tähteä) ja sijoittaja itse päättää millaisella riskitasolla hän haluaa sijoittaa. Mitä korkeampi luottoluokitus, sitä vahvemmin on odotettavissa historiaan pohjautuvan takaisinmaksudatan ja tilastollisen luottokelpoisuusarviomme perusteella, että lainanhakija tulee maksamaan lainansa moitteetta takaisin.

Suomen yrityslainamarkkinat

Suomalaiset yrityslainat ovat pääomaltaan enintään 1.000.000 euroa. Laina-aika on 1-7 vuotta (keskimäärin laina-aika on ollut 3v) ja korkoa sekä pääoman lyhennystä maksetaan sijoittajalle takaisin kuukausittain (tasaerä). Markkinapaikalla sijoittajille voidaan myös esitellä kertalyhennyslainoja alle tai yli vuoden laina-ajalla. Vuosikorko vaihtelee välillä 6%-15%.

Keskimääräinen lainanhakija on rakennus-, tukku- tai vähittäiskauppa-alalla toimiva osakeyhtiö liikevaihdon ollessa yleensä alle miljoona euroa. Yleisimmät rahoituksen käyttötarkoitukset ovat käyttöpääomantarve ja investoinnit.

Yrityslainalla on yleensä vähintään yhden henkilön eli yrittäjän takaus sekä usein myös reaalivakuus kuten kiinteistö, asunto-osake tai yrityskiinnitys. Mikäli lainansaaja jättää lyhennyksen tai koron maksamatta, laina voidaan eräännyttää heti kokonaan takaisinmaksettavaksi. Eräännyttämisen jälkeen laina siirretään oikeudelliseen perintään ulkopuoliselle perintäyhtiölle.

Erityispiirre: Sijoittamalla yrityslainoihin tuet PK-yritysten kasvua ja näin työllisyyttä sekä Suomen talouskasvua

Yrityslainamarkkinat

Suomen laskurahoitusmarkkinat

Laskurahoitus on yrityksen hakema lyhytaikainen yrityslaina myyntilaskuaan vastaan. Laskurahoituksesta käytetään markkinoilla montaa nimeä kuten factoring ja laskujen myynti. Laina-aika on 14-90 päivää. Korko sekä pääoma maksetaan sijoittajalle myyntilaskun erääntyessä laskun saajan tekemällä maksusuorituksella. Vuosikorko vaihtelee välillä 7%-10%.

Laskurahoitusta käyttää yleensä pieni tai keskisuuri yritys, joka toimii usein alihankkijasuhteessa suuremmalle organisaatiolle. Keskeistä suhteessa on suuren organisaation sanelemat pitkät maksuajat ostolaskuilleen. Etenkin rakennus- ja eri teollisuualat korostuvat tätä rahoitustapaa käyttäneissä yrityksissä.

Laskurahoituksessa luottokelpoisuustarkistus tehdään laskun kummallekin osapuolelle. Mikäli laskun saaja jättää laskun maksamatta, niin saatava peritään laskun rahoittaneelta yritykseltä. Mikäli rahoitettuun laskuun ei saada kummaltakaan taholta suoritusta, laskurahoitus siirretään oikeudelliseen perintään ulkopuoliselle perintäyhtiölle. Lainalla on yleensä vähintään yhden henkilön takaus ja usein myös reaalivakuus kuten yrityskiinnitys.

Erityispiirre: Lyhyt laina-aika (keskimäärin 1kk), mutta korkea potentiaalinen vuosituotto

Laskurahoitusmarkkinat

Muita markkinoitamme avaamme seuraavissa blogeissamme. Mikäli et niitä malta odottaa ja janoat lisätietoa, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme.


Kuinka aloitan palvelun testaamisen

1. Avaat palvelumme ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata laina-allokaattorin, joka hakee automaattisesti sijoituskriteereihisi sopivia lainoja sijoituskohteiksi. Luottoriskiä voidaan minimoida osittain hajauttamalla pääoma vähintään 100 eri lainaan. Tällöin sijoitetaan enintään 1% sijoitussummasta yhdelle lainanhakijalle kyseisen lainamarkkinan sisällä (esim. Kulutusluotot Suomi).

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä sijoitustilillesi. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi edistyksellisellä jälkimarkkinallamme. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

Avaa ilmainen sijoitustili

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelumme markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia sekä kaikkia lainamarkkinoitamme.

Mikäli sinulla on vielä kysymyksiä mielessäsi, vastaamme niihin mielellämme sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@fellowfinance.fi ja puhelinnumerossa 0203 80101 arkisin kello 9.00 - 17.00. Olet myös aina tervetullut käymään toimistollamme keskustelemaan kanssamme palvelustamme.

Ps: Kirjoitus on osa alkuvuoden sijoitusblogisarjaamme:
Lue sarjan ensimmäinen osa: Mitäpä jos ryhtyisit pankkiiriksi
Lue sarjan toinen osa: Myyttejä lainasijoittamisesta

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 210 milj. eurolla yli 290 000 lainanhakijalle yli 6 700 sijoittajan toimesta. Fellow Finance on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolle on myönnetty maksulaitoksen lupa Finanssivalvonnalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.